dissabte, 28 de novembre del 2009

Els progressistes acomodats figuren entre els pitjors pares

L'estudi "Models educatius familiars a Catalunya", editat recentment per la Fundació Jaume Bofill i dirigit pel sociòleg Javier Elzo, afirma que els pares amb major nivell econòmic i formatiu, més a l'esquerra i que rebutgen en general els càstigs, solen tenir fills mal educats i problemàtics. Aquestes famílies s'anomenen "progressistes".
L'informe ha analitzat els valors, relacions i conductes de 1.060 famílies catalanes amb fills entre 6 i 12 anys, entrevistant també als seus mestres. Aquest informe revela que els nens que es porten pitjor pertanyen a dos models familiars oposats. Per una banda estan els "progres", amb progenitors que s'impliquen poc en l'educació dels seus fills, que deleguen a l'escola, les academies i altres familiars. Rebutgen el càstig físic i en general qualsevol tipus de represió i són molt crítics amb el seu entorn educatiu. "Són pares que prioritzen el seu projecte personal a l'educació dels seus fills".
L'altre model, l'oposat a l'anterior que acabo de descriure, són les famílies "conflictives". Es tracta del grup amb el nivell d'estudis i adquisitiu més baix i el que es situa ideològicament més a la dreta. Els conflictes a casa són comuns i els pares diuen sentir-se "desbordats" amb l'educació dels seus fills. Peguen més sovint als nens (càstig físic) i solen ser intransigents, rígits i "inconscients" amb la disciplina, no arriben a aplicar-la, encara que parlen d'ella.

Aquests dos models de família tenen en comú fills amb comportaments antisocials, a més de ser dels que menys manifesten l'afecte.

Font: "La Vanguardia", dissabte 28 de novembre.

Aquí teniu l' Enllaç, per si voleu consultar la notícia en format digital.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada